50 g smør, lidt olie, 500 g kogte, kolde basmatiris (fra dagen før), frisk, hakket chili efter smag, 1 finthakket løg, 10 hele kardemomme-kapsler, 6 hele nelliker, 1 kanelstang, 2 laurbærblade, ½ tsk. gurkemeje, 50 g cashewnødder, 50 g rosiner, 1 tsk. sukker, salt
- Smelt smørret, uden at det brunes, tag det af varmen og afvent at (den hvide) proteindel skilles fra.
- Dryp lidt olie i de kolde ris og skil dem, så alle ris er løse.
- Hæld det rene smørfedt på en varm pande.
- Tilsæt løg, chili, kardemomme, nelliker, kanel, laurbær og gurkemeje – lad det riste en smule i smørret og tilsæt så ris og sukker.
- Lad det hele stege ved svag varme i ca. 15 minutter, indtil risene er stegt “tørre”.
- Inden servering vendes rosiner og cashewnødder i og der smages til med salt.
Set på aftenshowet, TV2